Thursday, 2 August 2012

Latarbelakang Kumpulan Umbrella



Kumpulan Umbrella merupakan sebuah kumpulan pemuzik dan penyanyi yang aktif di Malaysia. Kumpulan ini menyampaikan lagu-laguMelayu.
Lagu mereka yang popular ialah lagu 'Ramalanku Benar Belaka, Bukalah Hatimu' mencipta nama melalui album pertama iaitu 'Seribu Rahmat' yang telah terjual melebihi 90,000 unit.

  • Vokal - Zarul
  • Dram - Shaiful
  • Gitar - Rizal
  • Bes - Hafizz
     Papan nada - Isnin

Album

  • Seribu Rahmat (lebih 90,000 unit)
  • Hujan Panas
Menerima Anugerah Cakera Emas dan Anugerah Platinum dari BMG yg kini Sony BMG

Lagu

  • Album Seribu Rahmat
    • Ramalanku Benar Belaka
    • Bukalah Hatimu
    • Retak Jangan Relai
    • Saujana
    • Kawan Makan Kawan
    • Akulah Teduhanmu
    • Berapinya merindu
    • Sama Merasa
    • Semarak Kecintaan
    • Maruah
  • Album Hujan Panas
    • Kebenaran Akan Terbukti
    • Segugus Impian
    • Aku Kerinduan
    • Ragam Bercinta
    • Ku Masih Berharap
    • Cuci Tangan
    • Demi Cinta
    • Tak Mungkin Kembali
    • Tak Semudah Itu
    • Ku Genggam Kasihmu


[sunting]


24 comments:

  1. sya suka lagu ramalanku benar belaka

    ReplyDelete
  2. singgah sini... blog baru eh abg zarul ?

    ReplyDelete
  3. singgah sini.. SELAMAT HARI RAYA!

    ReplyDelete
  4. Ramalanku benar belaka - terbaek... nak cuba karok tapi tak lepas... hehe...

    ReplyDelete
  5. suka dengar lagu Ramalanku Benar Belaka... terasa segar je lagu tu smpai skarang. :)

    ReplyDelete
  6. singgah jap..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. lagu RBB tetap di hati..dari aku kecik, sampai nak dpt anak kecik lak skng nih..

    http://jmr23.com

    ReplyDelete
  8. Oh ca tu... baru tau.. hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  9. mana button follow . guwa nak follow. :)

    ReplyDelete
  10. eh buat blog baru ke?

    rasanya aritu mcm byk je entry.hewhew

    mana button follow eh?

    :D

    ReplyDelete
  11. Ramalanku benar belaka dgn bukalah hatimu jadi siolan masa zaman skolah dulu2

    ReplyDelete
  12. lagu lama yg masih boleh didengar...best

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum zarul....memang dulu kumpulan Umbrella ni jadi top sbb lagunya yg best...:)

    ReplyDelete
  14. Zarul,,sesekali nyanyilah lagu ' under the boardwalk '.. ;-)

    ReplyDelete
  15. suka sngt ramaln ku benar belaka hehe

    ReplyDelete
  16. cikgu rizal tu cikgu ko.k saya :) ajar main drum hehe

    ReplyDelete
  17. my favorite song ever dr Umbrella ialah Ramalan Ku Benar Belaka..

    ReplyDelete
  18. Singgah sini... I love Ramalan Ku Benar Belaka too. :)

    ReplyDelete
  19. datang terjah sini.. ^-^. http://www.lokmanramli.my

    ReplyDelete
  20. follow sini dari segment mak dara..

    ReplyDelete
  21. saya nak lagu retak jangan relai..

    eh!!ni rancangan pilih2 lagu ke??heheheh

    ReplyDelete
  22. Teringat masa zaman skolah, memang suka dengar lagu dari umbrella :)

    Dan sekarang tak sangka dapat jumpa live dengan penyanyi nya masa #SBB2012 :D

    ReplyDelete